Vijftig redenen om te kiezen voor een ander vak.

46. Je levert ook een stukje privacy in.

Hopelijk ga je niet in de buurt van jouw school wonen. Want anders kijken ouders en leerlingen graag mee wat jij in jouw boodschappenkarretje gooit en willen ze, als je bij de glasbak staat, graag weten of je een feestje had of gewoon aan de drank bent. Kinderen vinden het ook vaak normaal, dat zij even bij jou thuis aanbellen om iets over het huiswerk te vragen. En jouw liefdesleven moet je echt wel een beetje beschermen.

47. Je moet kunnen leven met de ‘feminisering’ van het vak van leraar.

Het aantal mannen in het onderwijs neemt om meerdere redenen in rap tempo af. De oude garde gaat met pensioen of is dat al. Nieuwe mannelijke aanwas is er nauwelijks of haakt binnen 5 jaar af. Het schijnt, dat veel mannelijke leerkrachten in spe geen zin hebben om les te gaan geven aan kleuters. In elk geval is het zo, dat het aantal schoolteams, dat alleen maar uit vrouwen bestaat verreweg in de meerderheid is. Ook voor directies gaat dit op. Mannelijke directeuren worden zeldzaam. Het vak is duidelijk niet meer aantrekkelijk voor mannen. Los van het feit of je het belangrijk vindt, dat mannelijke leerlingen zo geen rolmodel meer zien in de basisschool, is het ook een zorgelijke ontwikkeling omdat de sfeer binnen die vrouwenteams beduidend anders is, dan in gemengde teams.

48. Ook moet je er bewust voor kiezen om te werken in een werkomgeving met praktisch alleen maar parttimers.

Dat dit een flinke invloed heeft op betrokkenheid en beschikbaarheid van de werknemers ligt voor de hand. Ik heb onlangs nog een klaslokaal gezien, waar geen enkele sfeer was in de inrichting. Geen plantjes, geen versieringen aan de wand. Bij navraag vonden de beide collega’s, dat de ander daar maar voor moest zorgen. En als je zelf als parttimer gaat werken, kijk dan uit, dat je niet alle rotklusjes alleen mag doen. Bron van conflicten, dus.

49. Ik had het al over een laag salaris. Daar komt nog bovenop, dat jij als leerkracht alleen maar op vakantie kunt in het hoogseizoen. Dus betaal je altijd de volle mep. Nog minder centjes over dus.

50. En om in de arbeidsvoorwaarden te blijven. De mogelijkheden tot bijzonder verlof zijn uitermate gering te noemen. Als jouw kind ziek is en je geen oppas oma tot je beschikking hebt, dan blijft er niets anders over dan jezelf ook maar ziek te melden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb